ODRŽANA UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA “ZAŽELI” – “UČIM, RADIM, POMAŽEM SLAVONIJI !”

U utorak, 16. listopada 2018. godine, u Velikoj vijećnici grada Belišća održana je uvodna konferencija projekta iz programa Zaželi – “Učim, radim, pomažem Slavoniji !”

Projekt je odobren LAG-u Karašica krajem srpnja ove godine, iz Operativnog programa: Razvoj ljudskih potencijala iz natječaja: “ZAŽELI, program aktivacije žena u lokalnoj zajednici” ukupne vrijednosti 8.062.398,09 HRK sa 100%-tnom potporom iz sredstava Europske unije.

Kroz projekt će se na dvije godine zaposliti 50 teže zapošljivih žena na području LAG-a Karašica, koje su odabrane temeljem Oglasa za zapošljavanje uz pomoć HZZ-a te će se osposobiti za zanimanje: gerontodomaćica i biti zaposlene na poslovima pomoći u kući za 250 korisnika, prvenstveno starijih i nemoćnih osoba sa područja LAG-a Karašica.
Na početnoj konferenciji u Belišću nazočnima su se obratili; u ime nositelja projekta LAG-a Karašica predsjednik Dalibor Vidaković, te zamjenica gradonačelnika Grada Belišća i dopredsjednica LAG-Karašica Ljerka Vučković. U ime partnera; Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, voditeljica Ispostave Valpovo Lidija Vidišić te u ime Centra za socijalnu skrb Valpovo ravnateljica Janja Oklopčić.

Aktivnosti projekta predstavio je voditelj LAG-a Karašica i voditelj projekta Ivan Vrbanic.

Projekt je pripremljen u LAG-u Karašica, koji je ujedno kao nositelj projekta zadužen za vođenje projekta i administraciju.

PROJEKT JE SUFINANCIRAN SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA.