PEDESET ŽENA ZAPOČELO S RADOM

Od 1. studenog 2018. godine LAG Karašica je u sklopu projekta “Učim, radim, pomažem Slavoniji!” zaposlila 50 žena sa cijelog područja LAG Karašica koje će u sljedeća 24 mjeseca raditi na poslovima pomoći u kući za ukupno 250 korisnika, starijih i nemoćnih osoba, te osoba u nepovoljnom položaju. Ovim činom započela je provedba projekta u svojoj punini, jer je i osnovni cilj projekta zaposliti teže zapošljive žene kao korisnice na projektu koje su duže vrijeme na zavodu za zapošljavanje ili su starije od 50 godina te nisu konkurentne na tržištu rada.
Proteklih dana izvršeno je potpisivanje ugovora o radu, te su žene, korisnice projekta, dobile osnovne informacije vezane za početak rada u LAG Karašica.

Uz žene za pomoć u kući, zaposleno je i dvoje koordinatora/kontrolora i to Marina Jelić i Matko Petrović koji će svakodnevno biti na raspolaganju ženama i korisnicima kako bi provedba projekta bila što uspješnija. Projekt je odobren u okviru programa “Zaželi – program zapošljavanja žena” u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Valpovo.
Podsjetimo projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.