POZITIVNI PRIMJERI PROJEKTA “ZAŽELI”

LAG Karašica kosnik je projekta “Učim, radim, pomažem Slavoniji!” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, a kojim je na području LAG-a zaposleno 50 žena koje skrbe o 250 korisnika, osoba starije životne dobi i osoba u potrebi.

Projekt je započeo u srpnju prošle.godine, a žene korisnice su zaposlene od studenog 2018. godine, te za ovih 5 mjeseci trajanja projekta, obilazeći teren, možemo reći kako je suradnja između zaposlenica i krajnjih korisnika izrazito dobra i kako su zadovoljni jedni s drugima. Većina njih se poznaje još od ranije pa je samim time i obavljanje posla lakše i jednostavnije.

Jedna od naših zaposlenica je Violeta Zekić iz Satnice. Ona je dugotrajno nezaposlena osoba i samim time mlada osoba bez radnog iskustva te pripada skupini teže zapošljivih žena. Od pet kućanstava o kojima se brine, jedno od njih je i kućanstvo gospodina Ivice Šalavarde. Osim obavljanja raznih kućanskih poslova, razgovor i druženje te pružanje psihosocijalne pomoći je gospodinu Ivici najvažnije, jer odnedavno živi sam. Kada smo ih posjetili bili smo svjedoci zajedničkog pripremanja obroka te nasmijanog lica kako korisnika tako i naše zaposlenice.