PROJEKT „ZAŽELI“ OSTVARUJE SVOJE CILJEVE

Projekt LAG-a Karašica iz programa „Zaželi“ ostvaruje svoju svrhu kroz razne oblike socijalne uključenosti kako krajnjih korisnika tako i žena pripadnica ranjivih skupina koje su zaposlene na projektu. Osim što skrbe za starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju zaposlenice LAG-a Karašica na projektu „Učim, radim, pomažem Slavoniji!“ svojim međusobnim druženjem i razmjenom iskustava, kako onih koji se tiču rada sa krajnjim korisnicima tako i osobnih iskustava izvan radnog vremena, ostvaruju cilj projekta koji je, između ostaloga, i njihovo bolje i brže uključivanje u lokalnu zajednicu i veća socijalna kohezija.

Pozitivan primjer su žene sa područja Valpova koje se svakodnevno druže, međusobno pomažu i razmjenjuju iskustva, bilo to vezano za posao ili privatni život.

Branka, Antonija, Snježana i Sanja, nakon što su duže vrijeme bile nezaposlene, materijalno i socijalno ugrožene, sada su puno snažnije i odvažnije, uključene u društvo i materijalno situirane te uvijek pronađu vremena za sebe i druge i su odličan primjer uključivanja žena u život lokane zajednice, a postale su i bliske prijateljice.

Zatekli smo ih na zajedničkom druženju povodom rođendana kojeg je proslavljala Antonija, a koji je bio samo jedan od povoda za prijateljski razgovor uz kavu i kolače sada radnih kolegica i novih prijateljica, na što smo u LAG-u Karašica ponosni i sretni.

Od svih 50 žena koje rade na projektu „Zaželi“ ovakvih primjera ima puno i nastojat ćemo ih sve prezentirati kako bi i na ovaj način žene osnažili za aktivno djelovanje i puno uključivanje u društvo, te brže pronalaženje novog posla nakon provedbe projekta.