ZAPOČEO NOVI PROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD 8 MIL. KUNA

U petak, 20. srpnja 2018. godine u Vinkovcima je održana 5. sjednica Savjeta Vlade RH za Slavoniju, Baranju i Srijem poslije koje je potpisano čak 130 ugovora ukupne vrijednosti 1,3 milijarde kuna. Tog prigodom predsjednik Vlade RH Andrej Plenković istaknuo je kako je u okviru Projekta Slavonija do danas ugovoreno 6,8 milijardi kuna i najavio nove natječaje u domeni poljoprivrede, ruralnoga razvoja i zapošljavanja.

U ime LAG-a Karašica svečanom potpisivanju i uručenju ugovora nazočili su predsjednik Dalibor Vidaković i voditelj Ivan Vrbanic koji je i potpisao novi ugovor o dodjeli financijske potpore LAG-u Karašica iz programa “Zaželi” kojim je LAG-u dodjeljena potpora u iznosu od 8.062.398,09 kuna za projekt “Učim, radim, pomažem Slavoniji!”.

Projekt je započeo potpisom Ugovora i trajati će 30 mjesci tijekom kojih će posao u dvogodišnjem trajanju dobiti 50 teže zapošljivih žena sa područja LAG-a Karašica. Ugovore su uručili državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinakog sustava Katarina Ivanković Knežević i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar u nazočnosti predsjednika Vlade RH Anderja Plenkovića sa potpredsjednicima i ministrima.